Compact-II

De COMPACT-II genereert een magnetisch veld van 3 tesla, wat ongeveer 600 keer sterker is dan een normale magneetstaaf. Dit sterke magnetisch veld stimuleert zenuwcellen, spieren en bloedvaten omdat deze toepassing van energie tot een fysiologische verandering en/of stimulatie leidt waarmee therapeutische effecten worden bereikt. Doordat de COMPACT-II zowel een statische als een mobiele applicator bevat en de mogelijkheid biedt om voorgeprogrammeerde aanbevelingen te gebruiken of een eigen programma te maken en op te slaan, is de eindgebruiker verzekerd van maximale resultaten.

 
 

Indicaties

Sinds sterke elektromagnetische velden wereldwijd zijn goedgekeurd, worden ze op grote schaal gebruikt voor een groot aantal indicaties. Hoogenergetische inductietherapie biedt een breed scala aan aanbevelingen voor statische en/of dynamische behandeling van aandoeningen:

  • Stimulatie van spierweefsel
  • Artrose
  • Slecht genezende fracturen
  • Zenuwregeneratie
  • Algemene pijnbestrijding
  • Degeneratieve gewrichtsaandoeningen
  • Verbetering van bloedcirculatie
  • Tendinopathieën
  • Urine-incontinentie

Compact-II het apparaat voor Hoogenergetische inductietherapie (HEIT)

Voor een niet-invasieve stimulatie van zenuwen, spieren, botten en bloedvaten. De COMPACT-II genereert een sterk magnetisch veld van 3 Tesla waarin zenuwcellen, spieren, botten en bloedvaten op een niet-invasieve manier worden gestimuleerd. Hierdoor kan het weefsel weer gezond worden en zullen de klachten verdwijnen.

Hoogenergetische inductietherapie (HEIT)

Met de spanningsverandering die door de hoogenergetische inductietherapie wordt geïnduceerd, wordt de regeneratie van een normale rustmembraanpotentiaal vergemakkelijkt. Normaal gesproken kunnen de passief passerende moleculen weer door de celmembraan naar binnen en naar buiten. De energieproductie in de mitochondriën kan weer op gang komen en de normale functie van de Na+/K+-pomp wordt ondersteund. Hierdoor worden de voorwaarden voor normalisering van de celfuncties hersteld.

compact2-fysiotherapie-delft

Hoogenergetische inductietherapie (HEIT) met de Compact-II

Het menselijk lichaam is een goed geleidend medium en reageert op magnetisme. Met Hoogenergetische inductietherapie (HEIT) wordt een sterk magnetisch veld voor therapeutische doeleinden ingezet bij pijnbestrijding, ter bevordering van de spiertonus en voor het stimuleren van de bloedcirculatie. Hoogenergetische inductietherapie (HEIT) kan bijdragen aan o.a. verlichting van nek-, schouder-en rugklachten en het activeert het regeneratie proces op cellulair niveau. Daarnaast kan het ingezet worden voor spierstimulatie, bijvoorbeeld voor stimulatie van de bekkenbodemspieren in geval van incontinentie.

Op cellulair niveau hebben zowel de ionen in een cel als de celmembraan zelf een lading. De celmembraanlading van normale, gezonde cellen is hoger dan die van zieke of verouderde cellen. Wanneer de celmembraanlading te laag is, heeft de cel te weinig energie om normaal te functioneren. Met behulp van Hoogenergetische inductietherapie (HEIT) kan de energiebalans hersteld worden.

Elektromagnetische velden zoals die worden toegepast met Hoogenergetische inductietherapie (HEIT) kan op een veilige manier doordringen in weefsel, organen en botten, zonder vervorming of verlies. Ze stimuleren de elektrochemie van het weefsel en verbeteren de functie van cellen en celmembranen, zowel oppervlakkig als diep.

Werkingsmechanisme

Gebleken is dat hoogenergetische inductietherapie goede resultaten oplevert bij een groot aantal pijnlijke aandoeningen. Het risico is gering vergeleken met het risico op toxiciteit, verslaving en complicaties dat aan geneesmiddelen is gerelateerd.

Ontsteking

Het gepulseerde inductieveld vermindert ontstekingen doordat het celoppervlak wordt opgeladen. Deze oplading voorkomt een ontstekingsketen in de cel. Bovendien wordt hierdoor bloed en zuurstof naar het betreffende gebied gevoerd, wat een snel herstel bevordert.

Pijn

Het is bekend dat gepulseerde inductietherapie het metabolisme van fibroblasten, chondrocyten, osteoblasten en de effecten van hormonen en neurotransmitters op de receptoren van diverse cellen versterkt. Gepulseerde elektromagnetische velden worden gebruikt voor de behandeling van diverse pijnen zoals rugpijn, nekpijn, schouderaandoeningen, knieartrose, postherpetische neuralgie, bekkenpijn, multiple sclerose en neuropathische pijn. Wanneer u een bult hebt die pijn doet, zult u doorgaans proberen de pijn weg te nemen door over de pijnlijke bult te wrijven.

Contracties

Elektromagnetische velden induceren elektrische stromen en activeren de actiepotentiaal op de motorische zenuw van de spieren. Dit veroorzaakt depolarisatie van de motorische zenuw met spiertrekkingen als gevolg. Een reeks spiertrekkingen leidt vervolgens tot spiercontracties.

Fibromyalgie, artritis, chronische vermoeidheid

Het is bekend dat gepulseerde inductietherapie onmiddellijke pijnverlichting biedt bij patiënten met fibromyalgie, artritis en chronische vermoeidheid. Verschillende studies laten significante verbeteringen zien in de testscores aan het einde van de therapie en op verschillende follow-upmomenten. Hoogenergetische inductietherapie beïnvloedt ook de afgifte van calciumionen, bevordert de opname van calcium in het bot en helpt bij de synthese van kraakbeencellen.

Praktisch, hygiënische vorm van therapie

Werkt ook door kleding heen!

Voor welke behandelvorm er ook gekozen wordt, de applicator hoeft niet in direct contact met de huid te komen. Dit is niet alleen zeer praktisch en hygiënisch maar het maakt het ook mogelijk om patiënten te behandelen zonder dat kleding verwijderd hoeft te worden. De applicator kan door de kleding heen effectief werken! Dat maakt de toepassing makkelijk en ook discreet.

De behandeling met de COMPACT-II is voor een patiënt een prettige ervaring. De behandeling is niet pijnlijk maar gaat gepaard met een prettig weefselstimulerend gevoel. Het kan leiden tot een snel positief resultaat en directe verlichting van (pijn) klachten.

COMPACT-II fysio delft