Osteopathie

Osteopathie2021-06-07T13:46:11+01:00

Wat is osteopathie?

De mens bestaat uit complexe structuren die met elkaar verbonden zijn. Organen zijn verbonden aan de wervelkolom door banden en bindweefsel. Spieren zijn verbonden aan de organen en botten zijn verbonden aan spieren en banden. Door deze samenhang van alle weefsels is het niet altijd makkelijk om te ontdekken waar de oorzaak van een probleem ligt. Een osteopaat is gespecialiseerd om vast te stellen waar het probleem zich bevindt.
Een osteopaat is deskundig in de beoordeling van de bewegingen en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam. Voor de behandeling wordt geen apparatuur gebruikt, een osteopaat gebruikt alleen zijn handen.
Om op een juiste en professionele wijze een patiënt te kunnen behandelen heeft een osteopaat naast de opleiding fysiotherapie vijf jaar extra gestudeerd voor osteopathie.

Aanpak

Om vast te kunnen stellen waar het probleem zich bevindt worden een aantal stappen gezet. Eerst stelt de osteopaat een aantal vragen aan de patiënt om een goed beeld te krijgen van het probleem. Vervolgens wordt door observatie en door het uitvoeren van testen aan gewrichten, zenuwen, spieren en bindweefsel vastgesteld waar het probleem zich bevindt. Als laatste wordt er samen met de patiënt een behandelplan op maat gemaakt zodat de klachten verdwijnen.

Soorten klachten

ReFit Delft biedt osteopathie aan. Patiënten met rug-, nek-, buik-, hoofdpijn-, en gewrichtsklachten kunnen bij ons terecht maar ook zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden.

Afspraak maken
Osteopathie