Over ReFit Delft Fysiotherapie

ReFit Delft is in 2013 opgericht door Ronald Droppert en sindsdien uitgegroeid tot een welbekende en goed aangeschreven fysiotherapiepraktijk in de regio Delft. Het team behandeld zes dagen per week met veel plezier patiënten en helpen hen om gecontroleerd van hun klachten af te komen. Wilt u weten hoe we u kunnen helpen? Neem contact met ons op.

Passieve en actieve therapie

De fysiotherapie van tegenwoordig is gericht op een actieve therapie. Wij zijn van mening dat zowel de oorzaak als het gevolg aangepakt moet worden. Dit betekent dat een deel van de therapie passief en een deel van de therapie actief zal zijn. Met het passieve deel wordt bedoeld; therapie in de behandelruimte zoals massage, mobilisatie, rekken, tapen, etc. Bij het actieve deel wordt gewerkt aan de houding, maar ook het versterken van het bewegingsapparaat; kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Dit wordt meestal in de oefenzaal gedaan. Ook worden er huiswerkoefeningen meegegeven.

Wie kan bij ons terecht?

ReFit Delft Fysiotherapie is gespecialiseerd in sportblessures en wij behandelen dan ook veel sporters. Iedereen met lichamelijk klachten kan bij ons terecht. Wij behandelen mensen jong en oud, met klachten aan onder andere de gewrichten, spieren en pezen en het wervelkolom (nek en rug). Voor elke patiënt maken wij een passend en op maat gemaakt behandelplan waarin we samen met u kijken naar de beste manier voor een optimaal en gecontroleerd herstel. We kunnen middels een echo de klacht goed in kaart brengen en daarna behandeltechnieken als Shockwave therapie of HEIT (Hoog energetische indictie therapie) toepassen, afhankelijk van uw klacht/hulpvraag.

Sport begeleiding

Het team van ReFit Delft Fysiotherapie begeleidt regelmatig sporters. We hebben ruime openingstijden (ook in de avonden), waardoor het toegankelijk wordt voor mensen die overdag werken.

Fysiotherapeuten van Refit Delft

Ronald Droppert
Ronald DroppertEigenaar en fysiotherapeut
Ronald Droppert is fysiotherapeut en eigenaar van fysiotherapiepraktijk ReFit Delft. In 2012 heeft hij zijn opleiding fysiotherapie afgerond in Nijmegen met als specialisatie manueel therapeutisch handelen. Hij heeft ervaring opgedaan bij fysiotherapiepraktijken in Oosterbeek, Arnhem en Ede.

Ronald heeft ervaring met het begeleiden van sporters. Hij gebruikt de 4xT methode, DAM-mobilisatie technieken, tape technieken en verschillende fascie en massage technieken. Dry Needling is één van zijn specialisaties en gebruikt hij als effectieve behandeling tegen triggerpoints. Ook maakt hij gebruik van echografie, electrolyse (PNE), shockwave therapie, HEIT en is inmiddels een echte spier / pees specialist.

Ronald loopt zelf hard en is een aantal keer Nederlands kampioen geweest bij de junioren op de 800 en 1500m, en bij de senioren tweede op de 1500m. Hij weet dus als geen ander hoe het is om sportblessures te hebben en kan andere sporters goed begeleiden bij het herstelproces.

AGB code: 04-024263

Leroy Themen
Leroy ThemenFysiotherapeut
Leroy is sinds 2017 onderdeel van het team bij Refit Delft. In het begin van zijn carrière als fysiotherapeut heeft hij geholpen met het trainen en behandelen van sporters tijdens grote wielerwedstrijden.

In 2019 is hij begonnen met de opleiding tot osteopaat op de International Academy of Osteopathy in België, waar hij deze zomer zal afstuderen. Met een holistische blik kijkt Leroy naar lichamelijke klachten en onderzoekt hij alle structuren om de oorzaak te achterhalen. “Alles staat in verbinding” zoals hij altijd zegt✨
Naast zijn passie voor osteopathie heeft Leroy een sportieve achtergrond in de (break)danswereld. Hij is dansschoolhouder en docent van verschillende groepen dansers op nationaal en internationaal niveau.

Ook buiten de sportwereld zet hij graag zijn expertise in om lichamelijke klachten te verhelpen. In zijn vrije tijd geniet Leroy van dansen, voetballen en het verzamelen van vinyl!

AGB code: 04-243228

Daan Hol
Daan HolFysiotherapeut
Daan is sinds 2010 fysiotherapeut. In de eerste 8 jaar van zijn carrière heeft hij veel ervaring opgedaan met het behandelen van sportblessures in een sportschool.
Zijn specialisaties zijn hart- en vaatlijden (hartfalen en etalagebenen) & schouderklachten.
Hij past de technieken ‘Dry needling’, Medical Taping’ en ‘Shockwave’ toe bij de behandeling van spieren, pezen en bindweefsel. Voor de mobilisatie van gewrichten gebruikt hij de D.A.M. methode.

Het achterhalen van de oorzaak van de klacht en deze kunnen verhelpen is wat zijn werk zo interessant en uitdagend maakt. Daan werkt graag voor Refit Delft vanwege de leuke collega’s, een gevarieerd patiëntenbestand en de nieuwste behandelapparatuur.
In zijn vrije tijd doet hij graag aan hardlopen, mountainbiken en klimmen.

AGB code: 04-114148

Danielle van der Hek - Zondag, MSc.
Danielle van der Hek - Zondag, MSc.Algemeen Fysiotherapeut en kinderfysiotherapeut
Danielle, een toegewijde fysiotherapeut voor zowel algemene als kinderfysiotherapie en tevens bewegingswetenschapper! 🌟
Danielle zet zich vol passie in om anderen in beweging te krijgen én te houden.
In haar vrije tijd kun je Danielle regelmatig vinden op het hockeyveld, de golfbaan of op de mountainbike. Zodra het mogelijk is trekt ze graag de bergen in om te skiën, zowel on- als off-piste.

Wat Danielle het leukst vindt aan het werken voor ReFit is het gezellige, dynamische team en de kans om met veel sporters te werken.
Haar advies voor iedereen die fit wil blijven: stel realistische doelen en begin gewoon met bewegen. Elke stap zet je dichter bij je doel! ✨

AGB code: 04-101178

Kas Boks
Kas BoksFysiotherapeut
Meet Kas, algemeen fysiotherapeut bij Refit! Het leukste aan zijn werk? Het positief beïnvloeden van het leven van patiënten en het leren van nieuwe dingen van hen. Het werken bij Refit zorgt voor veel variatie en een leuk team om mee samen te werken.
In zijn vrije tijd zie je Kas voetballen bij SV. Den Hoorn, in de sportschool of tourend op zijn motor. Zijn beste tip om fit te blijven? “Vind een gezonde balans tussen voeding en beweging, maar wees niet te streng voor jezelf!”

Kas is fulltime beschikbaar voor uw fysiotherapie gerelateerde klachten. Hij past ook Shockwave therapie en de HEIT (Hoog Energetische Inductie Therapie) toe in zijn behandelingen en hij weet veel van krachttraining.

AGB code: 04-501986

Mats Mulder
Mats MulderFysiotherapeut
Sinds 2024 is Mats werkzaam bij ReFit Delft als fysiotherapeut. Hij is 2 dagen per week beschikbaar voor alle soorten klachten. Mats heeft affiniteit met sportblessures en ervaring met trauma revalidatie. Hij helpt je graag om weer soepel te kunnen bewegen. Heup-, knie- of schouderoperatie? Mats helpt je stap voor stap op weg naar herstel.

In zijn vrije tijd doet Mats aan hockey, mountainbiken en wielrennen.

AGB code: 04-502820

Lieke Groenbroek
Lieke GroenbroekFysiotherapeut
Maak kennis met onze nieuwste aanwinst: Lieke! ⭐️
Lieke is een enthousiaste fysiotherapeut en helpt je graag om weer soepel te kunnen bewegen. Samen werken jullie toe naar een optimaal en effectief herstel!

Lieke heeft een zorgzame aanpak, luisterend oor, denkt goed met je mee, en is altijd bereid om extra te doen 💚

Lieke heeft de cursussen Dry needling & Echografie afgerond en past daarnaast Shockwave therapie en Tape technieken toe in haar behandelingen.

AGB code: 04-246444