Over ReFit Delft2021-02-26T16:52:14+01:00

Over ReFit Delft Fysiotherapie

ReFit Delft is in 2013 opgericht door Ronald Droppert en sindsdien uitgegroeid tot een welbekende en goed aangeschreven fysiotherapiepraktijk in de regio Delft. Het team behandeld zes dagen per week met veel plezier patiënten en helpen hen om gecontroleerd van hun klachten af te komen. Wilt u weten hoe we u kunnen helpen? Maak een afspraak.

Passieve en actieve therapie

De fysiotherapie van tegenwoordig is gericht op een actieve therapie. Wij zijn van mening dat zowel de oorzaak als het gevolg aangepakt moet worden. Dit betekent dat een deel van de therapie passief en een deel van de therapie actief zal zijn. Met het passieve deel wordt bedoeld; therapie in de behandelruimte zoals massage, mobilisatie, rekken, tapen, etc. Bij het actieve deel wordt gewerkt aan de houding, maar ook het versterken van het bewegingsapparaat; kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Dit wordt meestal in de oefenzaal gedaan. Ook worden er huiswerkoefeningen meegegeven.

Wie kan bij ons terecht?

ReFit Delft Fysiotherapie is gespecialiseerd in sportblessures en wij behandelen dan ook veel sporters. Echter zijn ook niet-sporters welkom en zien wij, zeker in de huidige periode, veel mensen met thuiswerkklachten. Iedereen met lichamelijk klachten kan bij ons terecht. Wij behandelen mensen jong en oud, met klachten aan ledematen en aan de wervelkolom (nek en rug). Voor elke patiënt maken wij een passend en op maat gemaakt behandelplan waarin we samen met u kijken naar de beste manier voor goed, gecontroleerde herstel.

Sport begeleiding

Het team van ReFit Delft Fysiotherapie begeleidt regelmatig sporters. We hebben ruime openingstijden (ook in de avonden), waardoor het toegankelijk wordt voor mensen die overdag werken.

Ronald Droppert
Ronald DroppertEigenaar en fysiotherapeut
Ronald Droppert is fysiotherapeut en eigenaar van fysiotherapiepraktijk ReFit Delft. In 2012 heeft hij zijn opleiding fysiotherapie afgerond in Nijmegen met als specialisatie manueel therapeutisch handelen. Hij heeft ervaring opgedaan bij fysiotherapiepraktijken in Oosterbeek, Arnhem en Ede.

Ronald heeft ervaring met het begeleiden van sporters. Hij gebruikt de 4xT methode, DAM-mobilisatie technieken, tape technieken en verschillende fascie en massage technieken. Dry Needling is één van zijn specialisaties en gebruikt hij als effectieve behandeling tegen triggerpoints.

Ronald loopt zelf hard en is een aantal keer Nederlands kampioen geweest bij de junioren op de 800 en 1500m, en bij de senioren tweede op de 1500m. Hij weet dus als geen ander hoe het is om sportblessures te hebben en te voorkomen. Hij kan andere sporters daarom goed begeleiden in het herstelproces.

AGB code: 04-024263

Leroy Themen
Leroy ThemenFysiotherapeut
Leroy Themen is sinds juli 2017 werkzaam bij ReFit Delft Fysiotherapie. Vanaf December 2018 heeft hij het begin van de Mulligan cursus afgerond en behandelt hij via deze visie. Dit houdt in dat er actieve fysiologische bewegingen met een passieve correctie worden gevraagd. Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.

Naast fysiotherapeut bij ReFit Delft heeft hij ook werkzaamheden als
trainer en fysiotherapeut verricht bij zowel nationale als internationale wedstrijden met het racefietsteam Royal Den Haag. Ook heeft hij een eigen dansschool in Den Haag (Green Dance studio) waar hij breakdance lessen geeft.

AGB code: 04-243228

Daan Hol
Daan HolFysiotherapeut
Daan is sinds 2010 werkzaam als fysiotherapeut waarvan hij de eerste acht jaar in een sportschool heeft gewerkt. Zodoende heeft hij veel ervaring opgedaan met sport gerelateerde klachten.

Verder is hij gespecialiseerd in hart- en vaatlijden ( hartfalen en etalagebenen ) en schouderklachten. Daarnaast past hij ‘Dry Needling’ en ‘Medical Taping’ toe bij de behandeling van spieren en bindweefsel en mobiliseert gewrichten middels de D.A.M. methode ( driedimensionale arthrokinematische mobilisatie).

In zijn vrije tijd sport hij graag zoals; hardlopen, mountainbiken en af en toe klimmen.

AGB code is: 04-114148

Dorenda Zwaard
Dorenda ZwaardFysiotherapeut
Dorenda Zwaard is sinds 2020 fysiotherapeut bij ReFit Delft. In de zomer van 2020 heeft ze de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool Leiden afgerond.
Tijdens haar studie heeft ze diverse stages gelopen. Ze heeft onder andere veel sporters behandeld en begeleid in hun revalidatieproces.
Verder heeft Dorenda veel ervaring op het preventieve vlak: oefentherapie gericht op het voorkómen van een blessure.

Dorenda zit zelf op atletiek en heeft een paar jaar in Rotterdam getraind bij een regionaal trainingscentrum, waar ze zich specialiseerde op het hordelopen.
Ze is nog steeds actief in de atletiekwereld, onder andere door het geven van blessure-preventieve trainingen.

AGB code: 04-247811

Stefanie Schweins
Stefanie SchweinsOsteopaat D.O.
Stefanie Schweins is sinds 2019 osteopaat D.O. en sinds 2021 als osteopaat werkzaam bij ReFit Delft. Ze is opgegroeid in Sauerland in NRW (Duitsland) en heeft in Keulen haar opleiding fysiotherapie succesvol afgerond. Stefanie heeft ruim 10 jaar ervaring opgedaan bij verschillende praktijken en in de tussentijd diverse cursussen gevolgd zoals manueel therapie en sportfysiotherapie. In 2019 heeft ze de vijfjarige opleiding Osteopathie afgerond aan de IAO (International Academy of Osteopathie).

Stefanie behandelt patiënten met onder andere rug-, nek-, buik-, hoofdpijn-, en gewrichtsklachten. Ook zwangere vrouwen of vrouwen die graag zwanger willen worden kunnen bij Stefanie terecht met klachten.

Jaarlijks volgt zij diverse nascholingen. Geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO).

Ook werken bij ReFit?
Ook werken bij ReFit?Vacatures
Ben je fysiotherapeut, manueel therapeut of osteopaat en op zoek naar een nieuwe baan? Regelmatig hebben we bij ReFit Delft openstaande vacatures. Bekijk onze vacaturepagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!