Over ReFit Delft Fysiotherapie

ReFit Delft is in 2013 opgericht door Ronald Droppert en sindsdien uitgegroeid tot een welbekende en goed aangeschreven fysiotherapiepraktijk in de regio Delft. Het team behandeld zes dagen per week met veel plezier patiënten en helpen hen om gecontroleerd van hun klachten af te komen. Wilt u weten hoe we u kunnen helpen? Maak een afspraak.

Passieve en actieve therapie

De fysiotherapie van tegenwoordig is gericht op een actieve therapie. Wij zijn van mening dat zowel de oorzaak als het gevolg aangepakt moet worden. Dit betekent dat een deel van de therapie passief en een deel van de therapie actief zal zijn. Met het passieve deel wordt bedoeld; therapie in de behandelruimte zoals massage, mobilisatie, rekken, tapen, etc. Bij het actieve deel wordt gewerkt aan de houding, maar ook het versterken van het bewegingsapparaat; kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Dit wordt meestal in de oefenzaal gedaan. Ook worden er huiswerkoefeningen meegegeven.

Wie kan bij ons terecht?

ReFit Delft Fysiotherapie is gespecialiseerd in sportblessures en wij behandelen dan ook veel sporters. Echter zijn ook niet-sporters welkom en zien wij, zeker in de huidige periode, veel mensen met thuiswerkklachten. Iedereen met lichamelijk klachten kan bij ons terecht. Wij behandelen mensen jong en oud, met klachten aan ledematen en aan de wervelkolom (nek en rug). Voor elke patiënt maken wij een passend en op maat gemaakt behandelplan waarin we samen met u kijken naar de beste manier voor goed, gecontroleerde herstel. We kunnen middels een echo de klacht goed in kaart brengen en daarna evt. shockwave of HEIT (Hoog energetische indictie therapie) toepassen.

Sport begeleiding

Het team van ReFit Delft Fysiotherapie begeleidt regelmatig sporters. We hebben ruime openingstijden (ook in de avonden), waardoor het toegankelijk wordt voor mensen die overdag werken.

Ronald Droppert
Ronald DroppertEigenaar en fysiotherapeut
Ronald Droppert is fysiotherapeut en eigenaar van fysiotherapiepraktijk ReFit Delft. In 2012 heeft hij zijn opleiding fysiotherapie afgerond in Nijmegen met als specialisatie manueel therapeutisch handelen. Hij heeft ervaring opgedaan bij fysiotherapiepraktijken in Oosterbeek, Arnhem en Ede.

Ronald heeft ervaring met het begeleiden van sporters. Hij gebruikt de 4xT methode, DAM-mobilisatie technieken, tape technieken en verschillende fascie en massage technieken. Dry Needling is één van zijn specialisaties en gebruikt hij als effectieve behandeling tegen triggerpoints. Ook maakt hij gebruik van echo en electrolyse (PNE) en is inmiddels een echte spier / pees specialist. Ook op het gebied van schouders weet Ronald niet verholpen klachten te verhelpen of verminderen. Middels echo kan hij de klacht goed in kaart brengen. Daarnaast kan hij ook shockwave of HEIT (Hoog Energetische inductie therapie) toepassen. Tape, cupping en fasciae technieken behoren ook tot zijn arsenaal.

Ronald loopt zelf hard en is een aantal keer Nederlands kampioen geweest bij de junioren op de 800 en 1500m, en bij de senioren tweede op de 1500m. Hij weet dus als geen ander hoe het is om sportblessures te hebben en te voorkomen. Hij kan andere sporters daarom goed begeleiden in het herstelproces.

AGB code: 04-024263

Leroy Themen
Leroy ThemenFysiotherapeut
Leroy Themen is sinds juli 2017 werkzaam bij ReFit Delft Fysiotherapie. In 2019 is hij na een aantal fysio cursussen begonnen met de opleiding tot osteopaat op de International Academy of Osteopathy in België. Het afstuderen staat gepland in de zomer van 2024.

Middels osteopathie wordt met een holistische blik gekeken naar hoe lichamelijke klachten zich manifesteren bij de patient. Dit betekent, kort gezegd, dat alle structuren in het lichamelijk onderzoek worden meegenomen om de oorzaak te achterhalen. ‘alles staat in verbinding’.

Leroy heeft een sportieve achtergrond in de (break)dans wereld als docent en dansschool houder met behandeling van verschillende dansers op nationaal en internationaal niveau.

Ook heeft hij in het begin van zijn carrière als fysiotherapeut geholpen bij het trainen en behandelen van sporters tijdens nationale en internationale, fixed gear, wielerwedstrijden. Naast zijn interesse voor sport is hij erg empathisch en wisselt hij dit graag af met het verhelpen van lichamelijke klachten die buiten de sportwereld liggen.

Hobby’s: Dansen, voetballen, vinylplaten verzamelen en sporten.

AGB code: 04-243228

Daan Hol
Daan HolFysiotherapeut
Daan is sinds 2010 werkzaam als fysiotherapeut waarvan hij de eerste acht jaar in een sportschool heeft gewerkt. Zodoende heeft hij veel ervaring opgedaan met sport gerelateerde klachten.

Verder is hij gespecialiseerd in hart- en vaatlijden ( hartfalen en etalagebenen ) en schouderklachten. Daarnaast past hij ‘Dry Needling’ en ‘Medical Taping’ toe bij de behandeling van spieren en bindweefsel en mobiliseert gewrichten middels de D.A.M. methode ( driedimensionale arthrokinematische mobilisatie).

In zijn vrije tijd sport hij graag zoals; hardlopen, mountainbiken en af en toe klimmen.

AGB code is: 04-114148

Danielle van der Hek - Zondag, MSc.
Danielle van der Hek - Zondag, MSc.Algemeen Fysiotherapeut en kinderfysiotherapeut
Na het afronden van de studie Bewegingswetenschappen aan de universiteit van Maastricht, heeft Danielle de verkorte opleiding Fysiotherapie in Utrecht gevolgd en in 1997 afgerond. In 2008 heeft zij ook de specialisatie kinderfysiotherapie in Rotterdam behaald. In 2022 is zij gestart met de opleiding manuele therapie volgens de methode Mulligan. Gy8
Haar expertise ligt op het gebied van klachten en sportblessures bij kinderen in de groei, voorkeurshouding- en of houdingsasymmetrie bij baby’s , voetproblematiek, hypermobiliteit, chronische of onverklaarbare pijn en/of vermoeidheid, revalidatie na complexe botbreuken , motorische ontwikkelingsachterstand (DCD) , problemen met het schrijven, hoofdpijn en spanningsklachten, craniomandibulaire klachten , dynamisch tapen…
Danielle is regelmatig te vinden op het hockeyveld, op de mountainbike op de tennis- of golfbaan en zodra het kan in de sneeuw.

AGB code: 04-101178

Kas Boks
Kas BoksFysiotherapeut
Vanaf oktober 2023 is Kas een nieuwe fysiotherapeut bij ons op de praktijk van ReFit Delft.

Kas is fulltime beschikbaar voor uw fysiotherapie gerelateerde klachten. Hij past ook shockwave en de HEIT (Hoog Energetische Inductie Therapie toe).

Daarnaast weet hij ook veel van krachttraining.

AGB code: 04-501986

Mats Mulder
Mats MulderFysiotherapeut
Sinds 2024 is Mats werkzaam bij ReFit Delft als fysiotherapeut. Hij is 2 dagen per week beschikbaar voor alle soorten klachten. Mats heeft affiniteit/ aantrekking tot sportklachten. Hij is doelgericht en weet hoe het is om langdurige sportklachten te hebben. Hierdoor weet hij ook hoe vervelend de blessure is.

De drie woorden die hem omschrijven:
– Vastberaden
– Empathisch
– Meedenkend

In zijn vrije tijd doet hij aan hockey, mountainbiken en wielrennen.

AGB code: 04-502820

Lieke Groenbroek
Lieke GroenbroekFysiotherapeut
Lieke gaat per 1 mei 2024 beginnen bij ons in de praktijk.

Ze komt oorspronkelijk uit Groningen en is hier in 2019 dan ook afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie. Inmiddels heeft ze de cursussen echografie en dry needling afgerond. Ook past ze tape en shockwave therapie toe.
Lieke heeft zelf 19 jaar lang gevoetbald dus weet wat het is om met blessures te zitten en hier zo snel mogelijk weer vanaf te willen.

AGB code: 04-246444