Over ReFit Delft Fysiotherapie

ReFit Delft is in 2013 opgericht door Ronald Droppert en sindsdien uitgegroeid tot een welbekende en goed aangeschreven fysiotherapiepraktijk in de regio Delft. Het team behandeld zes dagen per week met veel plezier patiënten en helpen hen om gecontroleerd van hun klachten af te komen. Wilt u weten hoe we u kunnen helpen? Maak een afspraak.

Passieve en actieve therapie

De fysiotherapie van tegenwoordig is gericht op een actieve therapie. Wij zijn van mening dat zowel de oorzaak als het gevolg aangepakt moet worden. Dit betekent dat een deel van de therapie passief en een deel van de therapie actief zal zijn. Met het passieve deel wordt bedoeld; therapie in de behandelruimte zoals massage, mobilisatie, rekken, tapen, etc. Bij het actieve deel wordt gewerkt aan de houding, maar ook het versterken van het bewegingsapparaat; kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Dit wordt meestal in de oefenzaal gedaan. Ook worden er huiswerkoefeningen meegegeven.

Wie kan bij ons terecht?

ReFit Delft Fysiotherapie is gespecialiseerd in sportblessures en wij behandelen dan ook veel sporters. Echter zijn ook niet-sporters welkom en zien wij, zeker in de huidige periode, veel mensen met thuiswerkklachten. Iedereen met lichamelijk klachten kan bij ons terecht. Wij behandelen mensen jong en oud, met klachten aan ledematen en aan de wervelkolom (nek en rug). Voor elke patiënt maken wij een passend en op maat gemaakt behandelplan waarin we samen met u kijken naar de beste manier voor goed, gecontroleerde herstel.

Sport begeleiding

Het team van ReFit Delft Fysiotherapie begeleidt regelmatig sporters. We hebben ruime openingstijden (ook in de avonden), waardoor het toegankelijk wordt voor mensen die overdag werken.

Ronald Droppert
Ronald DroppertEigenaar en fysiotherapeut
Ronald Droppert is fysiotherapeut en eigenaar van fysiotherapiepraktijk ReFit Delft. In 2012 heeft hij zijn opleiding fysiotherapie afgerond in Nijmegen met als specialisatie manueel therapeutisch handelen. Hij heeft ervaring opgedaan bij fysiotherapiepraktijken in Oosterbeek, Arnhem en Ede.

Ronald heeft ervaring met het begeleiden van sporters. Hij gebruikt de 4xT methode, DAM-mobilisatie technieken, tape technieken en verschillende fascie en massage technieken. Dry Needling is één van zijn specialisaties en gebruikt hij als effectieve behandeling tegen triggerpoints.

Ronald loopt zelf hard en is een aantal keer Nederlands kampioen geweest bij de junioren op de 800 en 1500m, en bij de senioren tweede op de 1500m. Hij weet dus als geen ander hoe het is om sportblessures te hebben en te voorkomen. Hij kan andere sporters daarom goed begeleiden in het herstelproces.

AGB code: 04-024263

Leroy Themen
Leroy ThemenFysiotherapeut
Leroy Themen is sinds juli 2017 werkzaam bij ReFit Delft Fysiotherapie. Vanaf December 2018 heeft hij het begin van de Mulligan cursus afgerond en behandelt hij via deze visie. Dit houdt in dat er actieve fysiologische bewegingen met een passieve correctie worden gevraagd. Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.

Naast fysiotherapeut bij ReFit Delft heeft hij ook werkzaamheden als
trainer en fysiotherapeut verricht bij zowel nationale als internationale wedstrijden met het racefietsteam Royal Den Haag. Ook heeft hij een eigen dansschool in Den Haag (Green Dance studio) waar hij breakdance lessen geeft.

AGB code: 04-243228

Daan Hol
Daan HolFysiotherapeut
Daan is sinds 2010 werkzaam als fysiotherapeut waarvan hij de eerste acht jaar in een sportschool heeft gewerkt. Zodoende heeft hij veel ervaring opgedaan met sport gerelateerde klachten.

Verder is hij gespecialiseerd in hart- en vaatlijden ( hartfalen en etalagebenen ) en schouderklachten. Daarnaast past hij ‘Dry Needling’ en ‘Medical Taping’ toe bij de behandeling van spieren en bindweefsel en mobiliseert gewrichten middels de D.A.M. methode ( driedimensionale arthrokinematische mobilisatie).

In zijn vrije tijd sport hij graag zoals; hardlopen, mountainbiken en af en toe klimmen.

AGB code is: 04-114148

Danielle van der Hek - Zondag, MSc.
Danielle van der Hek - Zondag, MSc.Algemeen Fysiotherapeut en kinderfysiotherapeut
Na het afronden van de studie Bewegingswetenschappen aan de universiteit van Maastricht, heeft Danielle de verkorte opleiding Fysiotherapie in Utrecht gevolgd en in 1997 afgerond. In 2008 heeft zij ook de specialisatie kinderfysiotherapie in Rotterdam behaald. In 2022 is zij gestart met de opleiding manuele therapie volgens de methode Mulligan. Gy8
Haar expertise ligt op het gebied van klachten en sportblessures bij kinderen in de groei, voorkeurshouding- en of houdingsasymmetrie bij baby’s , voetproblematiek, hypermobiliteit, chronische of onverklaarbare pijn en/of vermoeidheid, revalidatie na complexe botbreuken , motorische ontwikkelingsachterstand (DCD) , problemen met het schrijven, hoofdpijn en spanningsklachten, craniomandibulaire klachten , dynamisch tapen…
Danielle is regelmatig te vinden op het hockeyveld, op de mountainbike op de tennis- of golfbaan en zodra het kan in de sneeuw.

AGB code: 04- 101178

Robert Jansen
Robert JansenFysiotherapeut
Sinds 2018 is Robert werkzaam als fysiotherapeut waarbij hij in meerdere praktijken heeft waargenomen. Naast zijn huidige werk is hij nu de vaste waarnemer van ReFit Delft sinds mei 2021.

In 2019 heeft hij de cursus dry needling succesvol afgerond waardoor hij zeurklachten veroorzaakt door triggerpoints effectief kan behandelen. Verder heeft hij nascholing gevolgd in sport specifieke revalidatie waarbij een sportblessure integratief benaderd wordt en heel het lichaam betrokken is in het revalidatieproces. De combinatie van manuele behandeltechnieken en oefentherapie waarbij het hele lichaam getraind wordt is een behandelmethode die hem erg aanspreekt.

Momenteel volgt hij de cursus echografie waardoor onder echobegeleiding mogelijke schade aan spieren en pezen goed in beeld kunnen worden gebracht wat bij draagt aan het opstellen van het juiste behandelplan.

Omdat hijzelf graag voetbalt en hardloopt is hij gedreven om mensen die niet pijnvrij kunnen bewegen te helpen om te kunnen genieten van het pijnvrij sporten.

Ook werken bij ReFit?
Ook werken bij ReFit?Vacatures
Ben je fysiotherapeut, manueel therapeut of osteopaat en op zoek naar een nieuwe baan? Regelmatig hebben we bij ReFit Delft openstaande vacatures. Bekijk onze vacaturepagina en wie weet word jij onze nieuwe collega!