De fysiotherapie van tegenwoordig is gericht op een actieve therapie. Wij zijn van mening dat zowel de oorzaak als het gevolg aangepakt moet worden. Dit betekent dat een deel van de therapie passief en een deel van de therapie actief zal zijn. Het passieve deel wordt mee bedoeld; therapie in de behandelruimte zoals massage, mobilisatie, rekken, tapen, etc. Bij het actieve deel wordt gewerkt aan de houding, maar ook het versterken van het bewegingsapparaat; kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Dit wordt meestal in de oefenzaal gedaan, ook worden er huiswerkoefeningen meegegeven.

Doelgroep

Iedereen met klachten aan het bewegingsapparaat kan bij ons terecht, denk aan klachten die uit het niets ontstaan, sportblessures of een trauma. Wij behandelen mensen van jong tot oud, met klachten aan ledematen, maar ook voor klachten aan de wervelkolom (nek en rug). Hoofdpijn wordt vaak vergeten, maar hoofdpijn kan een gevolg zijn van teveel spanning/stress.

Daarnaast hebben wij ervaring met het begeleiden van sporters. We hebben ruime openingstijden (in de avonden), waardoor het toegankelijk wordt voor mensen die overdag werken.

Ronald Droppert
Ronald Droppert
Ronald Droppert is fysiotherapeut en eigenaar van fysiotherapiepraktijk ReFit Delft. Voordat hij aan de slag ging als fysiotherapeut heeft hij de opleiding Sport & Bewegen afgerond. In 2012 heeft hij zijn opleiding fysiotherapie afgerond in Nijmegen met als specialisatie manueel therapeutisch handelen. Hij heeft ervaring opgedaan bij fysiotherapiepraktijken in Oosterbeek, Arnhem en Ede.

Ronald heeft ervaring met het begeleiden van sporters. Hij gebruikt de 4xT methode, DAM-mobilisatie technieken, tape technieken en verschillende fascie en massage technieken.

Ronald loopt zelf hard, is zelfs een aantal keer Nederlands kampioen geweest bij de junioren op de 800 en 1500m en bij de senioren 2e op de 1500m. En weet dus als geen ander hoe het is om blessures te hebben en te voorkomen. Hij kan andere sporters daarom goed begeleiden in het herstelproces.

Leroy Themen
Leroy Themen
Leroy Themen is sinds juli 2017 bij ons werkzaam en vervangt Bram van Huizen. Leroy doet naast zijn werkzaamheden bij ons ook nog het begeleiden van het racefietsteam Royal Den Haag. Naast fysiotherapeut heeft hij ook nog een eigen dansschool in Den Haag (Green Dance studio Den Haag), daar geeft hij breakdance lessen.
Alex Riesmeijer
Alex Riesmeijer
Alex Riesmeijer is in 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hoge school Rotterdam. Sinds juli 2016 is hij werkzaam bij ReFit Delft fysiotherapie op dinsdag.

Naast zijn werkzaamheden bij ReFit Delft is Alex ook werkzaam voor Shell en Unilever Rotterdam als intern fysiotherapeut. Op de maandagavonden is hij tevens ook werkzaam als revalidatie fysiotherapeut op de long- en hartafdeling in het Sint Fransiscus ziekenhuis Rotterdam.

In zijn vrije tijd doet Alex aan voetballen voor sv Charlois in Rotterdam.