Wat is radiale shockwavetherapie?

Shockwavetherapie wordt succesvol ingezet voor de behandeling van spier-peesweefsel en peesaanhechtingen. Shockwaves zijn hoogenergetische geluidsimpulsen die zich als golven in de diepte verplaatsen.
Bij radiale shockwavetherapie wordt de schokgolf gegenereerd door een bewegend projectiel in een handstuk op een applicator. De schokgolf die dit projectiel in het lichaam veroorzaakt wordt divergent in het weefsel verspreid. Deze vorm van shockwavetherapie is daardoor ideaal voor een breed scala van aandoeningen omdat het behandelgebied groot is. De schokgolven kunnen ballistisch (elektromagnetisch en pneumatisch) of piëzo elektrisch gegenereerd worden. Elektromagnetische en piëzoelektrische shockwavetherapie apparatuur is compacter en mobiel te gebruiken daar geen gebruikt gemaakt wordt van een compressor.
Een ander voordeel van shockwavetherapie is dat het een zeer korte behandelduur per sessie kent, terwijl het percentage therapiesucces na weinig behandelingen heel hoog is. Dit maakt shockwavetherapie tot een zeer populaire therapie. Slechts een kleine interventie met shockwave kan tot uitstekende resultaten leiden!

Aanpak

Om vast te kunnen stellen waar het probleem zich bevindt worden een aantal stappen gezet. Eerst stelt de therapeut een aantal vragen aan de patiënt om een goed beeld te krijgen van het probleem. Vervolgens wordt door observatie en door het uitvoeren van testen aan gewrichten, zenuwen, spieren en bindweefsel vastgesteld waar het probleem zich bevindt. Als laatste wordt er samen met de patiënt een shockwavetherapie behandelplan op maat gemaakt zodat de klachten verdwijnen.

Herkent u één van deze klachten?

  • Tennis- of Golferselleboog

  • Pijnlijke nek, schouder en/of rug

  • Schouderproblemen met of zonder verklaring

  • Pijn rondom de knie of enkel

  • Hielspoor

  • Langdurige pijn onder de voetzool

Met slechts enkele shockwavebehandelingen bent u snel van de pijn af!

shockwavetherapie refit delft